Cuma, 20 Eylül 2019 - 09(Sep) 19 2019

انتخاب زبان

اوقات شرعی

پایگاه  خبری آی خبر

زمینه رسانه، اجتماعی
صاحب امتیاز و مدیرمسئول:
علی عباسی نهاری
آدرس: تبریز - چهارراه شهید بهشتی - ابتدای خیابان شهید منتظری - جنب دبستان فارابی و بیمه دانا - پلاک 75 طبقه 1 تلفن تماس:  04133355855- 09149160116
پست الکترونیک: info@aynews.ir a89ab@yahoo.com
شماره مجوز 94/1417

tabligh

شعار سال 98: رونق تولید

بحران آب را جدی بگیریم

شهریار نیوز

دریاچه ارومیه


تبریز گونال - تولید کننده انواع کنتور آب


 

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی با اشاره به مسموم شدن 13 نفر در آذربایجان شرقی بر اثر مصرف قارچ سمی، گفت: از این تعداد، یک نفر در آی سی یو بوده، سه نفر به بخش بستری منتقل شده و مابقی نیز از بیمارستان ترخیص شدند. 

 فرزاد رحمانی در این خصوص اظهار کرد: کشور ‌ایران با یكی از غنی ترین اقلیم‌های جغرافیایی و پوشش‌های گیاهی، از تنوع مناسبی از نظر رویش انواع قارچ‌ها نیز برخوردار است. رویش قارچ‌های متنوع در مناطق مختلف جنگلی و كوهستانی كشور، همراه با افزایش نسبی امكانات و تمایل بیشتر مردم برای سفر و گردش، احتمال بروز مسمومیت‌های قارچی را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: باید توجه داشت كه تاكنون بیش از 500 گونه قارچ كلاهكدار از مناطق مختلف‌ ایران گزارش شده‌است كه در حدود 10 درصد از آنها، قارچ‌های سمی و خطرناك هستند.

وی با بیان این‌که مسمومیت قارچی که mycetism هم نامیده می شود در اثر خوردن مواد سمی موجود در قارچ ها ایجاد می شود، عنوان کرد: طیف علایم ناشی از مسمومیت می تواند از گاستروانتریت ساده تا مرگ گسترده باشد.

 رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی با اشاره به این‌که علایم جدی به دنبال مصرف قارچ سمی بلافاصله رخ نمی دهد و ممکن است چند روز تا یک هفته طول بکشد، تصریح کرد:  سموم قارچ ها با حرارت از بین نمی روند، در نتیجه پخت و پز، کنسرو، انجماد، خشک کردن، و یا روشهای دیگر برای از بین بردن سموم قارچ ها موثر نیست.

وی بیان کرد: هنوز معیار مناسبی برای شناسایی قارچ های سمی براساس شکل یا ظاهر آن ها وجود ندارد.

رحمانی اظهار کرد: طبق آمارهای موجود بیش از 100 هزار گونه قارچ در دنیا شناسایی شده که 100 گونه آن برای انسان سمی است و اکثر موارد مسمومیت منجر به مرگ در زمینه مصرف قارچ آمانیتا فالوئیدس می باشد.

وی با اشاره به این‌که مسمومیت قارچ به دو نوع سمیت اولیه (در عرض 2 ساعت پس از مصرف) و سمیت تاخیری (6 ساعت تا 20 روز بعد مصرف) تقسیم می شود، متذکر شد: اگر مسمومیت در عرض دو ساعت از مصرف قارچ آغاز می شود، دوره بالینی مسمومیت بیمار خوش خیم خواهد بود و همچنین در صورتی‌که علائم شش ساعت پس از مصرف آغاز شود، سیر بالینی بیمار جدی و به طور بالقوه کشنده خواهد بود.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: مسمومیت با قارچ در کودکان و نوجوانانی که به صورت غیر عمدی اقدام به خوردن قارچ می کنند، جستجو کننده های قارچ های وحشی، مصرف در زمینه اقدام به خودکشی و مصرف به دلیل ایجاد اثرات توهم زایی برخی قارچ ها رخ می دهد.

  وی از شهروندان خواست تا در صورت بروز علائم ناشی مسمومیت با قارچ های سمی سریعا به مرکز درمانی مراجعه کرده و یا با اورژانس 115تماس گرفته شود.


-_-

کانال تلگرام آی نیوز


آی خبر © Aynews.ir 2007-2019
2019-09-20 - 1386